V roli předskokana pražského koncertu Emeli Sandé se představí zpěvačka Lenny

V úterý 20. února 2018 se českému publiku poprvé představí skotská zpěvačka Emeli Sandé. Pro koncert v pražské O2 areně si vybrala i svého předskokana, kterým se stane česká zpěvačka Lenny.

„Považuji za velkou čest mít možnost vystoupit před tak úžasnou zpěvačkou, jakou je Emeli Sandé. V Anglii, kde jsem studovala, je velmi oblíbená a právě tam jsem si této umělkyně poprvé všimla a začala sledovat její tvorbu,“ nešetří Lenny slovy chvály směrem ke své zahraniční kolegyni.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy má se skotskou soulovou hvězdou mnoho společného, včetně vstupu na hudební scénu. Obě oslnily hned svým debutovým albem, za které posbíraly řadu hudebních cen.

Lenny zaujala už svým prvním singlem v roce 2013 All My Love. Svůj specifický hlas pak naplno ukázala o tři roky později ve svém dosud největším hitu Hell.o, kterým vlétla do tuzemských i evropských hitparád. Singl mladé zpěvačky se samozřejmě objevil i na debutovém albu Hearts, kterým posléze triumfovala i na hudebních Cenách Anděl. Akademie populární hudby ocenila Lenny hned čtyřmi soškami. Deska Hearts se stala albem roku, píseň Hell.o získala sošku za nejlepší píseň a videoklip a Lenny se stala zpěvačkou roku 2016. K tomu ještě obdržela žánrového Anděla za nejlepší album v kategorii Rock&Pop. V současné době Lenny koncertuje po celé Evropě, velké úspěchy sklízí se svou kapelou zejména v Itálii.

Lenny se v hudební branži pohybuje odmala. Se svou matkou, známou zpěvačkou a kytaristkou Lenkou Filipovou, koncertovala po celém světě jako doprovodná zpěvačka. Díky tomu, že vyrůstala v anglickém prostředí, Lenny zpívá své písně rovněž v angličtině. Navíc je velmi zdatnou skladatelkou a textařkou, všechny její písně jsou autorské. Při koncertech se i sama doprovází na piano. „Těší mne, že máme s Emeli Sandé právě tyto věci společné. Kromě toho, že naším hlavním hudebním nástrojem je piano, inspiruje mne především jako písničkářka. Písně si také skládá sama a jsou úžasné,“ vyznává se Lenny.

A jak se česká zpěvačka nachystá na samotné vystoupení v O2 areně? „Hudební směr Emeli Sandé ve mně samozřejmě podněcuje chuť zkusit i u vlastních písniček jiné aranže, abych se držela na stejné vlně jako ona, a naladila tak publikum blíže k jejímu vystoupení. Už se opravdu moc těším i na samotnou O2 arenu. Za poslední roky jsem měla možnost zde několikrát hrát a pokaždé to byl ohromně silný zážitek. Nepochybuji o tom, že bude i tentokrát,“ dodává Lenny, jejíž vystoupení začne ve 20 hodin.

Vstupenky jsou k dostání v prodejní síti Ticketportal na www.ticketportal.cz. Pořadatelem koncertu je Bestsport ve spolupráci s Multimedia Organisation.

Top