ARCADE FIRE

ARCADE FIRE
15. 6. 2018 PRAHA, O2 ARENA
VSTUPENKY V SÍTI TICKETPORTAL / ceny: 990 – 1490 Kč
Live Nation klub: od 13. 12. 2017 10:00 hodin
Oficiální předprodej bude zahájen 15. 12. 2017 v 10:00 hodin

ARCADE FIRE VYSTOUPÍ POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE. 15. ČERVNA 2018 V PRAŽSKÉ O2 ARENĚ PŘEDSTAVÍ SVOJI POSLEDNÍ DESKU EVERYTHING NOW, KTERÁ VYŠLA V LÉTĚ TOHOTO ROKU. NÁVŠTĚVNÍCI KONCERTU SE MOHOU TĚŠIT NA ORIGINÁLNÍ A NEZAPOMENUTELNOU PÓDIOVOU SHOW, BĚHEM KTERÉ SAMOZŘEJMĚ ZAZNÍ I ÚSPĚŠNÉ SONGY Z PŘEDEŠLÝCH ALB.

Aktuálně šestičlenné seskupení Arcade Fire pochází z kanadského Montrealu, vzniklo v roce 2001 a u jeho zrodu stáli manželé Régine Chassagne a Win Butler, jeho mladší bratr William a dále Richard Parry a Tim Kingsbury. Vycházejíce z pestrých hudebních vlivů, Arcade Fire začali produkovat originální hudební směs, a tak v jejich skladbách jsou krom rockových či popových postupů slyšet styly jako bossa nova, punk nebo francouzský šanson.

Během své hudební kariéry vydali pět studiových alb - průlomovým se stalo hned debutové album Funeral, které vyšlo v roce 2004, a krátce poté získalo i nominaci na prestižní cenu Grammy v kategorii Nejlepší alternativní album. Následovaly neméně úspěšné desky Neon Bible z roku 2007, The Suburbs (2009), Reflektor z roku 2013 a stále aktuální Everything Now, které kanadská kapela svým fanouškům nadělila v červenci tohoto roku. Na jeho produkci se krom kapely samotné podíleli i Thomas Bangalter z Daft Punk, Steve Mackey z Pulp nebo Geoff Barrow z Portishead, což ocenili nejen fanoušci, ale i odborná kritika.

Arcade Fire doposud prodali po celém světě miliony kopií svých alb a singlů, obdrželi celou řadu nejrůznějších hudebních ocenění, mezi kterými nechybí ani cena Grammy či Brit Award, a jednotliví hudebníci jsou proslulí svými multi-instrumentálními schopnostmi, za které sklízejí úspěchy po celém světě.

Samostatnou kapitolou jsou živá vystoupení Arcade Fire. Jejich koncerty bývají pověstné svojí originalitou i uhrančivostí, nádherně syrovým zvukem a upřímnými emocemi, díky čemuž patří k nejvyhledávanějším kanadským umělcům posledních dvou dekád. O jejich jedinečnosti se budeme moci v červnu příštího roku konečně přesvědčit i v České republice, kdy vystoupí v pražské O2 areně.

Top