Mistrovství České republiky mužů a žen v atletice

Lístky na šampionát v prodeji, do Tábora zve husita Dvořák

17. až 19. června přivítá jihočeský Tábor po třech letech opět MČR mužů a žen na dráze. Vidět domácí elitu v boji o tituly a medaile, ale i o Amsterdam či Rio de Janeiro si lze zajistit od středy, kdy se spouští předprodej vstupenek v sítí Ticketportal. Na atletické bitvy zve také šéftrenér české reprezentace Tomáš Dvořák, který se při natáčení spotu pro šampionát převtělil do role husity. (Video viz youtube kanál ČAS.)

Táborští pořadatelé připravili vstupenky ve čtyřech cenových relacích, přičemž dvoudenní vstupenku lze pořídit za zvýhodněnou cenu. Převedeno na konkrétní čísla:

    • Na zastřešenou část hlavní tribuny (B1, B2) stojí vstupenka 150 korun na jedno soutěžní odpoledne, 250 Kč pak snížené vstupné na sobotu i neděli. Na nekrytou část tribuny (A, C) vyjde vstupenka na 120 Kč na jedno soutěžní odpoledne a na oba dva dny pak za zvýhodněných 200 Kč. Navíc si lze pořídit rodinné vstupné, kdy ke dvěma dospělým lístků za plnou cenu lze přikoupit ještě lístky pro děti do 15 let za poloviční cenu.
      • Jelikož jinde po obvodu stadion Míru tribuny nemá, budou vybudovány mobilní tribuny na protilehlé rovince (tribuny D, E), kam vstupné přijde diváky na 100 Kč na soutěžní odpoledne a zvýhodněné vstupné 150 Kč na oba dva dny.
        • Nejlevnější možností jsou pak „lupeny“ na stání, které lze pořídit pro dospělé za 70 Kč na jeden den, respektive zvýhodněně 100 korun na oba dva dny. Vstupné pro děti do 15 let na stání je zdarma.

Vstupenky budou k dispozici v síti Ticketportal od středy 11. května od pravého poledne. A ti, kdo se na stadion nedostanou, mohou sledovat třeba alespoň závody ve vrhu koulí, které se uskuteční jako novinka v páteční podvečer na Žižkově náměstí v centru města.

Také doprovodný program je zacílen na celé rodiny: pro malé návštěvníky bude připraveno i vystoupení Michala Nesvadby v neděli od 14 hodin na plaveckém stadionu (vedle atletického) a vyzkoušet si budou moci i Atletiku pro děti.

Šéftrenér Dvořák svolává své vojsko do Tábora

Mistrovství České republiky mužů a žen v atletice je vrcholnou akcí domácí sezóny. A do Tábora se k boji o tituly a medaile sjíždí česká špička pravidelně, naposledy v roce 2013, šampionát ovšem hostil zdejší stadion Míru i o pět let dříve. V obou případech se tu atletům dařilo: ročník 2008 ozdobil třeba rekord šampionátu Petra Svobody 110 m překážek 13.29 vteřiny, dosud platné jsou i – z před tří let – čas jeho kolegyně ze stovky Lucie Škrobákové 12.79 s nebo 576 cm tyčkaře Jana Kudličky.

„Republika“ je navíc ideální příležitostí k plnění výkonnostních kritérií pro vrcholy sezóny. Pro mistrovství Evropy nyní soupiska čítá přes dvacet jmen a i o start na olympiádě už si řekl dvojciferný počet atletů. Tábor však bude jednou z posledních možností, jak se především do Amsterdamu, ale i do Ria de Janeira kvalifikovat: nominace pro ME se uzavírá týden po MČR, tedy 26. června, pro OH pak 10. července.

Půjde vskutku o líté bitvy, na něž zve i originálním způsobem šéftrenér Tomáš Dvořák, který se při natáčení klipu na jedno sychravé aprílové dopoledne převtělil do role husity … „Snažíme se propagovat nejen atletický vrchol domácí sezóny, ale i pořádající město. Šampionát má být oslavou atletiky a našich reprezentantů,“ řekl ke vzniku spotu spoluautor scénáře a ředitel ČAS Tomáš Janků.

Video viz youtoube kanál Českého atletického svazu (www.youtube.com/user/CzechAthletics/videos))

Top