VIVALDIANNO 2015 - MĚSTO ZRCADEL v zahradě sychrovského zámku

VIVALDIANNO – MĚSTO ZRCADEL
Areál zámku Sychrov
Sobota 27. června 2015, začátek ve 21.00 hodin

Vstupenky / Tickets
________________________________________

VIVALDIANNO: MIMOŘÁDNÝ KONCERT V ZAHRADĚ SYCHROVSKÉHO ZÁMKU

Po hvězdách typu Apocalyptica, Sinéad O'Connor, Čechomor, Tomáš Klus či Ritchie Blackmore s kapelou Blackmore´s Night se pomalu chystá v parku sychrovského zámku další výjimečný koncert. Magická zahrada ožije v sobotu 27. června hudbou barokního génia Antonia Vivaldiho. Půjde o jediný koncert v rámci celého projektu, který se uskuteční pod širým nebem. Houslový virtuos Jaroslav Svěcený a rocker Michal Dvořák spojili své síly, přizvali renomované muzikanty z celého světa a vzniklo něco, co daleko přesahuje českou kotlinu. Jedná se o strhující podívanou. A jde o zážitek hudební i vizuální, protože hudbu doprovází mimořádně nápadité aranže a animace japonského scénografa.

Kulturní magazín Fantom k pražské premiéře napsal: Neutuchající potlesk, standing ovation a obrovská dávka emocí – takové bylo Vivaldianno (Michal Dvořák a & Jaroslav Svěcený) v pražské O2 aréně. 9500 diváků sledovalo ohromnou show nabitou energickou hudbou, tancem, mluveným slovem a speciálními 3D animacemi. „Rok a půl práce téměř čtyřiceti lidí, mnohamilionové investice, tisíce hodin ve studiu, realizace šílených, jedinečných a originálních nápadů, a pak 110minut a je to pryč... Jsem dojat,“ uvedl po koncertě autor projektu Michal Dvořák. Celý autorský tým dokázal tímto „koncertem nové generace", že klasická hudba se dá interpretovat i v moderním pojetí tak, že oslovuje širokou veřejnost u nás i v zahraničí. Zájem světových hudebních hvězd i nadnárodních uměleckých agentur je toho důkazem.

„Myslím, že tohle je přesně ten koncert, který by měl v zámecké zahradě na Sychrově zaznít. Stálo nás to poměrně hodně úsilí, aby tvůrci, kteří jsou stoprocentní profesionálové, svolili, a souhlasili s venkovním pódiem, kde přece jen záleží i na nikdy dopředu plně odhadnutelném vlivu počasí. Za to jim patří poděkování. A já doufám, že velké poděkování si muzikanti vyslouží i na samotném koncertu ze strany diváků. Zájem je poměrně velký, dostáváme i úsměvné dotazy, jestli návštěvníci mohou přijít v šortkách a tričku. Mohou. Je to koncert venku, společenský oblek nevyžadujeme, spíš přibalte na večer svetr,“ glosuje za pořadatele Pavel Mikez.

A protože zájem o koncert je opravdu poměrně velký, prosí pořadatelé všechny diváky, aby přijížděli s dostatečným předstihem a dbali pokynů pořadatelské služby stran parkování před zámkem.

Top